SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Den Haag, 17 januari 2017

Onder verwijzing naar artikel 30 van het Reglement van Orde heeft de fractie van de PVV de volgende vragen gesteld aan de voorzitter van de gemeenteraad:

1. Bent u bekend met het bericht ‘Snelheid hulpdiensten onder druk door files’?[1]

In het rapport van Veiligheidsregio Haaglanden staat: ‘Den Haag heeft het hoogste congestion level van Nederland waarbij een vertraging kan oplopen tot 48%. Dit zorgt met name voor spanningen op de opkomsttijden van hulpdiensten.’[2]

2. Kunt u aangeven waarom TomTom, de ANWB en nu ook de veiligheidsdiensten de problemen t.a.v. de bereikbaarheid van onze stad wel signaleren en erkennen en u als wethouder van verkeer en vervoer van Den Haag niet?

3. Wat is uw reactie op de constatering van de veiligheidsregio Haaglanden dat de aanrijtijden van ambulances, brandweer- en politieauto’s onder druk staan in Den Haag?

Read More

Vandaag is de ledenraadpleging van de ANWB verschenen over de meest hinderlijke knelpunten van Nederland. De PVV-fractie in Den Haag is allerminst verrast dat het centrum van Den Haag daar in staat en eist dat het college nu eindelijk in actie komt.

Verkeerswoordvoerder Tim Vermeer: “Den Haag staat op drukke dagen helemaal vast. De automobilist ziet dat, maar het college kijkt er voor weg. In de begroting ontkent zij zelfs dat de bereikbaarheid van de stad slecht is.”

De PVV wil dat verkeerswethouder Tom de Bruijn de adviezen van de ANWB en de automobilist serieus neemt en dit als aanleiding ziet om te investeren in de infrastructuur van Den Haag. Vermeer vervolgt: “Zo veel files is voor niemand goed. Niet voor de luchtkwaliteit, niet voor de doorstroming. Als we niks doen, worden we straks voor de derde keer op rij filehoofdstad van Nederland. Daar zit niemand op te wachten.”

Read More

De PVV-fractie in Den Haag roept Wethouder De Bruijn op om direct te stoppen met het verstrekken van subsidies op elektrische voertuigen.

PVV-raadslid Tim Vermeer: “Deze week heeft de Staatssecretaris van Financiën een interview gegeven in Autoweek en zijn uitspraken liegen er niet om. Subsidies op elektrische voertuigen blijken nul klimaateffect te hebben opgeleverd en zijn daarom weggegooid geld. Staatsecretaris Wiebes noemt aankoopsubsidies voor elektrische auto’s zelfs een absurd idee. Desalniettemin gaat het Haagse college gewoon door met het verstrekken van deze subsidies.”

De PVV roept de wethouder op om te stoppen met deze aankoopsubsidies. “Het is gewoon geld over de balk smijten. Stop ermee, stekker eruit, en begin eens met Den Haag weer bereikbaar maken!” aldus Vermeer.

Read More

Quote Geert Wilders

volg-ons-op-twitter

nieuwsbrief

PVV Den Haag op YouTube