Raad 04-11-2016

Voorzitter, het is vandaag de laatste dag van de eerste week van het politieke proces tegen onze politiek leider, en dus het politiek proces tegen alle PVV-volksvertegenwoordigers en al die mensen die op de PVV gestemd hebben. Een proces tegen de vrijheid van meningsuiting.

En de vrijheid van meningsuiting is ook in deze stad in het geding. Afgelopen juni sprak de burgemeester bij de opening van weer een multiculprojectje van de ‘makelaars in angst’ en daarbij doelde hij niet op de busladingen aan haatpredikers die onze stad keer op keer weer aandoen om dood en verderf aan de ongelovigen te prediken. Hij doelde daarmee op al die mensen die zich zorgen maken over de islamisering van deze stad, over het inperken van onze vrijheden en over de uitverkoop van onze Nederlandse normen en waarden en die zich daarover uitspreken.

De Partij voor de Vrijheid in de Haagse gemeenteraad noemt het protest tegen een nieuw Joods monument op het Rabbijn Maarssenplein “walgelijk”. De tegenstanders zouden het monument “te expliciet Joods” vinden en het Joodse verleden zou aan mensen worden “opgedrongen”.

Het ontwerp toont een deur op een kier in een muur voor de tuin van de Nieuwe Kerk. Ook moeten er twee van onderaf belichte bronzen koffers komen en zes zitplaatsen die de in totaal zes miljoen vermoorde Joden symboliseren. PVV-raadsleden Karen Gerbrands en Elias van Hees willen dat het Joodse herdenkingsmonument er gewoon komt.

Zij vragen aan het stadsbestuur of zij bereid is de oorspronkelijke plannen voor het monument door te drukken, zoals volgens hen wel vaker gebeurt. “Hoe kan iets “te expliciet Joods” zijn en hoe duidt het college het verzet en protest tegen een nieuw shoah monument, ter nagedachtenis van de massamoord op zes miljoen Joden, op het Rabbijn Maarssenplein?” vraagt de partij onder meer. Ook zou het stadsbestuur volgens de PVV meer moeten doen op het gebied van onderwijs om Jodenhaat tegen te gaan.

Haagse onderwijsinstellingen met veel leerlingen met een islamitische achtergrond zijn dinsdag dicht of hebben een studiedag ingeroosterd. De PVV in de Haagse gemeenteraad heeft hierover vragen gesteld aan het stadsbestuur. Zo wil de partij weten hoeveel scholen bewust een studiedag houden die samenvalt met het Suikerfeest en hoe het college dit gaat controleren. De partij pleitte eerder voor schoolinspecties tijdens de ramadan en het Suikerfeest en wil nu weten of het college alsnog hiertoe overgaat, nu blijkt dat veel scholen dicht zijn.

Raadslid Elias van Hees: "Dit is pure zelfislamisering van de bovenste plank! Een signaal dat de samenleving zich wel onderdanig schikt naar de islamitische mores. De wethouder zou er goed aan doen om deze schooldirecteuren te vragen hun hoofd uit de zandbak van hun schoolplein te halen, zodat ze de realiteit onder ogen zien! Veel ouders hangt het gruwelijk de keel uit dat de scholen van hun kinderen steeds verder islamiseren en wegkijkende schoolbestuurders en politici dit laten gebeuren, is er ergens een grens voor dit stadsbestuur?"

Den Haag Verkiezingen

Quote Geert Wilders

volg-ons-op-twitter

nieuwsbrief

PVV Den Haag op YouTube